F.A.Q.

Finns det separata nybörjarklasser?

Ja vi har separata nybörjargrupper för vuxna. Barnen har dock inga enskilda grupper utan alla tränar tillsammans.

Kan man tävla?

Ja, det finns många möjligheter att tävla i jiu-jitsu, submissionwrestling och MMA(Mixed martial arts).

Måste man tävla?

Nej vi tvingar ingen att tävla. Vi rekommenderar dock att det eftersom du utvecklas snabbare.

Hur gammal måste man vara för att träna hos er?

Var har barngrupper i åldrarna 5-9 år och 10-14 år. I vuxengruppen är det en åldersgräns på 15 år.

Vad ska jag ta med mig första gången?

Det räcker att du tar med dig långbyxor, t-shirt och en vattenflaska. Ibland det kan det finnas dräkter att låna.

Måste man ha dräkt?

Ja, jiu-jitsu utövas huvudsakligen med dräkt.

Kan man köpa dräkt hos er?

Vi har ett litet antal dräkter hemma regelbundet i övrigt så hjälper vi dig med var du kan beställa. Vi beställer dräkter från www.graciebarrastore.com

Vad kostar det att träna hos er?

Det  kostar 600 kr per termin, därtill kommer en medlemsavgift på 50 kr/år. Vi har även familjerabatter, prata med din instruktör så får du veta mer.

Hu betalar jag avgifterna?

Du betalar mot faktura, har du inte fått någon faktura så måste du säga till. NYHET: Du kan nu betala via banköverföring och bitcoin. Läs mer om hur du gör för att köpa bitcoins här eller kontakta oss så berättar vi mer.

Är det någon skillnad på Brasiliansk jiu-jitsu och Gracie jiu-jitsu?

Nej egentligen inte, vi har valt att kalla det Gracie jiu-jitsu för att visa att jiu-jitsun kommer från familjen Gracie, Vi vill också markera att vi är länkade till Gracie familjen. Vår huvudinstruktör heter Carlos Gracie Jr och är son till systemets grundare. Gracie jiu-jitsu skapades i självförsvarssyfte och vi i Lidköpings Budoklubb tränar hela spektrumet av jiu-jitsu tekniker, inte enbart sport jiu-jitsu delen.

Är jiu-jitsu självförsvar?

Man klarar sig utmärkt med brasiliasnk jiu-jitsu som självförsvar.

Tränar man bara på golvet i Gracie jiu-jitsu?

Nej absolut inte! Många tror att GJJ bara är golvtekniker men detta är långt i från sanningen. Vi tränar mycket nedläggningar, kast och självförsvar tekniker. Vårt mål är att få ner motståndaren på marken men för att kunna göra det så måste man ju kunna nedläggningar.

Tränar man slag och spark?

Ja i programmet för MMA.

Hur ofta behöver man träna?

Det beror på din ambitionsnivå, ju mer du tränar desto bättre blir du. Så vill du bli bra bör du träna spå ofta du kan. Vill du träna mer för motion så kanske det räcker med 2 ggr/vecka. Vill du vinna tävlinga, träna spå mycket du bara kan.

Är det säkert att träna hos er?

Jag alla träningar leds av duktiga instruktörer som ser till att ingen skadas. De vanligaste åkommorna är blåmärken. Ibland kan det dock inträffa lite allvarligare skador som översträckning av leder, stukningar, men dessa är sällsynta.

Kan vem som helst träna?

Ja, det är det som är det fina med kamsporter, kampsorten är en individuellsport som gör att du anpassar teknikerna till din kropp, vilket gör att du får med tiden får ”din egen stil” som passar dig perfekt.

Vart har ni er lokal?

Vi tränar i Idrottens Hus D-hall. Lokalen ligger bakom de stora panoramafönstren på framsidan av Idrottens Hus. Idrottens Hus ligger nära sjukhuset i Lidköping, så följ skyltarna till sjukhuset så hittar du till oss. När du sedan har kommit till Volvo så är du framme, vår lokal ligger mittemot Volvo. Du går in på sidan av Idrottens Hus där också parkeringen finns.

Är det konditionskrävande?

Det varierar från träning till träning. Vi stegrar dock nivån och ökar itensitetet allteftersom din kondition blir bättre.

Kan jag träna även om jag inte är vig?

Ja det är inga problem, man behöver inte vara fruktansvärt vig utan den smidighet du behöver får du när du börjar träna hos oss.

Kan man komma och titta på er träningar innan man börjar träna?

Ja, naturligtvis är får du komma titta oavsett om du vill börja träna eller bara titta på när din kompis tränar.

Kan man provträna innan man bestämmer sig?

Jag du kan pröva att träna 4 gånger innan du bestämmer dig, sedan måste du betala avgifterna.